Informatičkim znanjem u agrobiznis

INĐIJA –Organizacija “Mreža žena” organizovala je informatičku obuku za članice udruženja žena sa sela u opštini Inđija. Obuku su do sada prošle žene u Maradiku, Krčedinu, Novom Slankamenu i Novim Karlovcima, a ove nedelje počinje i edukacija žena iz Beške.

Kako se objašnjava na portalu opštine Inđija, cilj programa je da se osnaže dosadašnje aktivnosti žena u sektoru agrobiznisa i njihova motivacija da u postojeća znanja uključe elemente modernog poslovanja, a tradicionalne delatnosti prilagode uslovima savremenog tržišta.

Ilustracija, opština Inđija

Ilustracija, opština Inđija

Na ovaj način, dodaje se, doprinosi se zapošljavanju i samozapošljavanju žena na selu, a ekonomski osnažene žene, kao veliki socijalni kapital, imaju potencijal da postanu generatorke celokupnog ruralnog razvoja, što predstavlja dugoročni cilj ovog programa.

U opštini Inđija su ocenili da je značaj ovakve edukacije i taj što su stečena znanja lako primenljiva, a posebno znače pripadnicama mlađe generacije koje su stasale u svetu kompjutera i brzog protoka informacija.

Podršku u obuci pružiće Poslovno-obrazovni centar u Inđiji, a ceo program su finansirali Zavod za ravnopravnost polova AP Vojvodine i opština Inđija.