Održana 4. Čvarkijada u Krčedinu

[Izvor : indjija.net]

Juče je u Krčedinu održana četvrta po redu Čvarkijada na kojoj je učestvovalo 19 ekipa. Prema rečima organizatora manifestacije Bobana Stojadinovića, za takmičenje u spremanju „bombona od svinje“ se prijavilo čak 50 ekipa.

„Ove godine je vladalo veliko interesovanje za učešće na Čvarkijadi, prijavilo se 50 ekipa. Međutim, nije bilo mesta za sve te smo se odlučili da na takmičenju učestvuje 19 ekipa. Takmičari dolaze  iz Beograda, Inđije, Maradika i Čortanovaca“ objašnjava Stojadinović.

Opština Inđija od prve godine podržava Čvardijadu. Prvi čovek opštine, Petar Filipović, kaže da će tako biti i ubuduće.

„Mi smo od prvog dana podržavali ovu manifestaciju znajući da će prerasti u nešto zanimljivo, jedinstveno ovde u našoj opštini. Iako vreme nije baš idealno, veliki broj posetilaca je danas u Krčedinu. Kako stvari stoje, manifestacija prevazilazi kapacitete trenutne lokacije i verujem da će se naredne godine ona širiti. Opština će pružiti podršku  kako bi se stvorili što bolji uslovi za takmičare ali i posetioce“ istakao je predsednik opštine.

Na nedavno održanom Sajmu turizma na kojem je učestvovala Turistička  organizacija opštine Inđija, promovisana je i Čvarkijada u Krčedinu.

„Jedan dan na Sajmu turizma smo iskoristili da promovišemo najznačajnije manifestacije, a jedna od njih je bila i Čvarkijada u Krčedinu čiji je zvaničan naziv ‘Takmičenje u pravljenju bombona od svinja’. Ovo godine na manifestaciji je veliki broj takmičara ali i posetilaca, verujem da su svi zadovoljni“ kaže direktor Turističke  organizacije opštine Inđija, Boris Paško.

Na takmičenju je bila i jedna ženska ekipa „Vesela oranija“ iz Inđije. Jedna od članica pomenute ekipe, Milica Marković, kaže da učestvuje na Čvarkijadi svake godine.

„Prva Čvarkijada je za nas bila samo izvidnica ali se odmah videlo da će manifestacija prerasti u tradicionalno takmičenje u spremanju bombona od svinje. Nemamo prevelika očekivanja, došli smo da se družimo.“

Iako je prioritet bilo druženje, kao i svako takmičenje tako i ovo je imalo svog pobednika. Ove godine ta titula pripala je ekipi „Fabrika tenkova“ iz Krčedina.