Poznati dobitnici titule “Ja, Krčedinac”

BEOGRAD –Ovogodišnje titule “Ja, Krčedinac” dobili su Slađana Milošević, Zafir Hadžimanov i Dejan Pataković, a biće im dodeljene na svečanosti otvaranja Sedme međunarodne umetničke kolonije Krčedin u četvrtak, 24. jula.

Ovu titulu dobijaju svetski priznati i uspešni stvaraoci, prijatelji Krčedina, koji nastupaju na Umetničkoj koloniji Krčedin, i kada dobiju titulu sa ponosom i iz sveg glasa, mogu da kažu “Ja, Krčedinac!”.

facebook.com (Umetnička kolonija "Krčedin")

facebook.com (Umetnička kolonija “Krčedin”)

Ovo priznanje je je večno, navodi se u propozicijama za dodelu ove šarmantne titule, a prenosi selektor i urednik programa Kolonije Miodrag Jakšić.

Dosadašnji dobitnici ovog tradicionalnog priznanja koje se dodeljuje od 2008. godine su Milovan Vitezović, Raša Popov, Minja Subota, Bora Dugić, Slobodan Rakitić, Radomir Andrić, Alberto García Teresa, Aleksandar Čotrić, Mirko Babić, Brana Crnčević, Bane Krstić, Pero Zubac, Rada Đuričin, Bora Đorđević, Maja Volk, Ivan Bekjarev, Marko Nikolić, Janoš Mesaros, Leontina Vukomanović, Zoran Rankić i drugi.

Ovogodišnja koloniha biće održana do 27. jula godine u Domu porodice Jakšić, a pod pokroviteljstvom Opštine Inđije i u organizaciji udruženja “Moj Srem” iz Krčedina i Umetničke agencije “Arte” iz Beograda.