Rističević traži kontrolu firmi Zorana Živkovića

BEOGRAD –Poslanik poslaničke grupe Srpska napredna stranka Marijan Rističević pozvao je danas tužilaštvo da se ozbiljno pozabavi firmama predsednika Nove stranke Zorana Živkovića – “Kućom vina Živković”, koja se sada zove “Kuća vina Krčedin”, firmom “Empres” i društvom “Puting”.

Rističević je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su “Kući vina Živković” 2007. godine protivpravno dodeljene subvencije u iznosu 525.000 evra i tri miliona dinara.

mc.rs

mc.rs

Prema njegovim rečima, Živković je sredstva od subvencije neovlašćeno prebacivao iz svoje jedne firme drugoj.

Tražim da se Tužilaštvo obavezno pozabavi ovim činjenicama, s obzirom da se radi o privrednom kriminalu koji je počinio subvencijama za vinograd i presipanjem novca iz jedne firme u drugu, da bi sebi protivpravno stavio novac u džep, rekao je Rističević.

On je istakao da će uputiti protest predsedniku Skupštine Srbije Maji Gojković i potpredsednicima parlamenta koji ovih dana vode sednicu zbog toga što poslanici Nove stranke uporno pokušavaju, iznoseći neistine, da povrede dostojanstvo Narodne skupštine tvrdeći da je Vlada u ostavci.

Zoran Živković i Vladimir Pavićević iznose neistine i uznemiravaju javnost time što tvrde da je vlada bivša i da je podnela ostavku, kazao je Rističević.